VisualRIP+

Za srednju i veliku produkciju za više uređaja
 

VisualRIP+ je sveobuhvatno rešenje procesa rada u proizvodnji velikog formata štampe i aplikacijama print-to-cut za korišćenje više mašina.

U Integrisane funkcije uključene su Tiling+ i Nest-O-Matik™ koje pomažu u maksimalnom iskorišćavanju materijala i sofisticirana funkcija Step & Repeat koja omogućava da sliku ripuje jednom u poslu sa više fajlova. Funkcije Hotfolders i drag-and-drop pojednostavljuju proces rada, dok  funkcija SuperSpooler lako upravlja sa više štampača istovremeno, omogućavajući promenu poslova u međuvremenu.

Sa moćnom alatom za ICC kolor kalibraciju i uključenom opcijom za usklađivanje spot boja,  i  mnoštvom opcionih dodatnih modula za povećanje funkcionalnosti, Caldera VisualRIP+ je softversko rešenje od poverenja koje ne pomaže samo u porastu poslovanja nego će takođe rasti sa njim.

Glavne karakteristike:

  • Sofisticirane funkcije
  • Intuitivan GUI interfejs
  • Napredna Tiling funkcija
  • Potpuno modularan i prilagodljiv
  • APPE & EasyMEDIA

Uključene funkcije u Visual RIP+:

  • EasyMEDIA, za kolor kalibraciju i izradu ICC Profila. EasyMEDIA uključuje i1Prism V2 kreator profila od X-Rite
  • VisualCUT, za Graphtec, Summa, Mimaki, Mutoh and Roland katere, VisualCUT će automatski setovati markere za određeni uređaj

Opciono:

CostVIEW

Sa CostView, svaki  menadžer proizvodnje ima pregled svih poslova, može videti utrošak i cenu boje i materijala, da doda opciono ili automatski  cenu svakog posla ponaosob i eksportuje listu poslova sa svim relevantnim cenama u tabeli spremnu za dalje analize. Njegovom web interfejsu mogu pristupiti svi korisnici mreže u kompaniji koristeći jednostavan web pretraživač.

Njegova  najnovija i najvažnija funkcija je dodatni alat za analizu emisije ugljendioksida iz printa. Korisnici sada mogu da vide emisiju gasa CO2 za svaki element po poslu: boje, materijal, struja, dodatni troškovi.

CostPROOF

CostPROOF vrši procenu cene štampanja računanjem utroška boje i materijala po poslu.

GrandCUT

Za CNC rutere bez direktnog upravljanja, GrandCUT generiše specifičan fajl za mašinu za svaki pojedinačni posao kako bi se obezbedilo najpreciznije sečenje. Podržava Zünd Cut Center, Zünd Touch & Cut, Aristo, Multicam, Grafitroniks, OptiSCOUT i Duncan kontrolere.

 

NestOBA

Posebno razvijen za Fotoba mašine za sečenje, NestOba je evolucija moćnog Caldera-inog alata Nest-O-Matik™, dizajniran da štedi vreme i resurse pri sečenju.

Ink PERFORMER

InkPerformer daje korisnicima mogućnost pregleda i optimizaciju potrošnje boja, dajući štampačima značajnu ekološku i ekonomsku prednost nad svojim konkurentima. Smanjuje potrošnju boje  u proseku 20%, a čak i do 35% u svim vrstama štampe velikog formata.

Print Standard VERIFIER

Caldera  Print Standard Verifier je novi alat za proveru usklađenosti procesa štampanja sa industrjskim standardima. Ovaj alat pruža rešenje za sve većim zahtevima za usklađivanjem standarda na tržištu digitalne štampe (FOGRA, ISO & G7).

 

 

PrintBOARD

Zahteva Varijabilni displej kao komponentu

Novi PrintBoard plug-in za Calderu jedinstven displej za direktnu komunikaciju sa RIP mašinom. Ovaj plug-in  će omogućiti korisnicima Caldera RIP softvera da vide aktivnosti produkcije na ekranu, sa informacijama uključujući i koji će sledeći fajl biti dodat u Spooler i koliko je  kvadratnih metara dnevno  ripovano.

PrintBoard displeji obrađuju informacije kao što su količina proizvedenih kvadratnih metara dnevno, količina po štampaču, procenat  produkcije dnevno po štampaču ili po vrsti štampača i po broju grešaka dnevno, složenih u redosledu poslova za svaki uređaj. On omogućava da za tren oka napravite pregled dešavanja, i  olakšava da se pošalje informacija koji su poslovi sledeći radi optimalne efikasnosti i produktivnost. 

PreFLIGHT

Preflight funkcija proverava PDF fajlove i uporedjuje ih sa standardima  u skladu sa formatima (PDF/A, PDF/X, PDF/VT, itd.). Ova verifikacija omogućava da se fajl koji šaljemo na štampu predhodno proveri u zavisnosti od potreba.

 

Contour NESTING

Contour Nesting je nova opcija za korisnike Caldera Visual i Grand. Namenjen je da iseče sliku uzimajući u obzir realne oblik objekta unutar slike, tako da slika može biti optimalno postavljena radi uštede materijala. 

 

GRAPHCOM.RS

OPREMA & MATERIJALI ZA DIGITALNU ŠTAMPU
Savska 19, ulaz II
11000 Beograd
Tel: +381 11 3617 977 
Mob:+381 63 8685 742
E-mail: office@graphcom.rs
            office-rs@graphcom.rs
            graphcom.serbia@gmail.com

Headquarters:

GRAPHCOM
DIGITAL PRINTING SOLUTIONS LTD
11, Argostoliou str.,
173 42 Ag. Dimitrios, Athens
T/F: (+30) 210 9823800
E: info@graphcom.gr


Copyright © 2014 GRAPHCOM