Version 10

Najnovije verzija sa unapređenim funkcijama

 

Poslednje izdanje nagrađivanog softvera Caldera za obradu slika, puštanje u štampu i katovanje sa re-dizajniranim korisničkim interfejsom i unapređenim jezgrom arhitekture sa nekoliko nadogradnji koje omogućavaju masovnu produktivnost za sve vrste poslova u štampi širokog formata.

V10 spaja poslednju verziju APPE sa mnoštvo novih funkcija da stvore okruženje koje omogućava žestoku brzinu računanja i do sada neviđenu prilagođenost kontrolama za operatera, što ga čini najboljim RIP softverom za grafičke profesionalce.

* Caldera V10 je glavna verzija koja zahteva nove licencirane ključeve.

  • Sada su uključeni Contour Nesting, Tex&Repeat and PrintBoard!

V10 otvara nova tržišta za korisnike Caldere: tekstila, tapeta, keramike, stakla, drveta i CAD.

  • Povećava brzinu RIP-ovanja

Pametnijim algoritamskim procesima u verziji 10, RIP-ovanje je do dva puta brže nego u prethodnim verzijama.

  • Preuzimanje on-line nadogradnje (Live update)

Obaveštenja o nadogradnji i verziji softvera, sada su automatizovani putem on-line servisa, osiguravajući da kritična ažuriranja dođu  veoma brzo do korisnika.

  • Podešavanje bržih radnih procesa

Nova QuickPrint funkcija omogućava korisniku da pošalje posao za štampanje koristeći već konfigurisana podešavanja.

  • Kreiranje naprednog ređanja (tiling) poslova

Nova & poboljšana Tiling+ funkcija sada nudi mogućnost da poređate poslove u različitim dimenzijama, omogućavajući korisniku da pristupi novim tržištima, kao što su  multi-kanvas aplikacije.

  • Uživajte u našem novom GUI

Jednostavan za upotrebu, novi, potpuno funkcionalan interfejs v 10, omogućava korisnicima da se fokusiraju samo na direktne zadatke. Novo dizajnirane ikonice i markeri su standardizovani da se stvori novi moderan stil u okviru GUI.

  • Identifikacija poslova sa QR kodovima

Korisnici V10 mogu dodati QR Kodove na štampu, sa automatizovanom putanjom sečenja, kako bi se omogućilo lako odstranjivanje po potrebi.

  • Dodajte ringlice veoma lako

Ringlice se mogu lako mogu dodati poslu unutar funkcije Print module.

  • Preuzimanje novih profila

Profilima se može pristupiti unutar nove on-line biblioteke, koristeći EasyMedia.

  • RIP-ovanje velikih fajlova

Uključujući APPE 3.3, koji nosi sa sobom sve prednosti rukovanja 64bit podacima, korisnici sada mogu da RIP-uju masivne fajlove koje u prethodnim verzijama nisu mogli  zbog nedostatka on-board memorije. To znači da korisnici mogu da iskoriste punu aktivnu memoriju svog procesora da bi obezbedili dodatnu efikasnost.

 


 

Contour NESTING

Contour Nesting je nova opcija za korisnike Caldera Visual i Grand. Namenjen je da iseče sliku uzimajući u obzir realne oblik objekta unutar slike, tako da slika može biti optimalno postavljena radi uštede materijala. 


VisualCUT

Za Graphtec, Summa, Mimaki, Mutoh and Roland katere, VisualCUT će automatski setovati markere za određeni uređaj.

GrandCUT

Za CNC rutere bez direktnog upravljanja, GrandCUT generiše specifičan fajl za mašinu za svaki pojedinačni posao kako bi se obezbedilo najpreciznije sečenje. Podržava Zünd Cut Center, Zünd Touch & Cut, Aristo, Multicam, Grafitroniks, OptiSCOUT i Duncan kontrolere.

 

PreFLIGHT

Preflight funkcija proverava PDF fajlove i uporedjuje ih sa standardima  u skladu sa formatima (PDF/A, PDF/X, PDF/VT, itd.). Ova verifikacija omogućava da se fajl koji šaljemo na štampu predhodno proveri u zavisnosti od potreba.

Print Standard VERIFIER

Caldera  Print Standard Verifier je novi alat za proveru usklađenosti procesa štampanja sa industrjskim standardima. Ovaj alat pruža rešenje za sve većim zahtevima za usklađivanjem standarda na tržištu digitalne štampe (FOGRA, ISO & G7).




CostVIEW

Sa CostView, svaki  menadžer proizvodnje ima pregled svih poslova, može videti utrošak i cenu boje i materijala, da doda opciono ili automatski  cenu svakog posla ponaosob i eksportuje listu poslova sa svim relevantnim cenama u tabeli spremnu za dalje analize. Njegovom web interfejsu mogu pristupiti svi korisnici mreže u kompaniji koristeći jednostavan web pretraživač.

Njegova  najnovija i najvažnija funkcija je dodatni alat za analizu emisije ugljendioksida iz printa. Korisnici sada mogu da vide emisiju gasa CO2 za svaki element po poslu: boje, materijal, struja, dodatni troškovi.

PrintBOARD

Zahteva Varijabilni displej kao komponentu

Novi PrintBoard plug-in za Calderu jedinstven displej za direktnu komunikaciju sa RIP mašinom. Ovaj plug-in  će omogućiti korisnicima Caldera RIP softvera da vide aktivnosti produkcije na ekranu, sa informacijama uključujući i koji će sledeći fajl biti dodat u Spooler i koliko je  kvadratnih metara dnevno  ripovano.

PrintBoard displeji obrađuju informacije kao što su količina proizvedenih kvadratnih metara dnevno, količina po štampaču, procenat  produkcije dnevno po štampaču ili po vrsti štampača i po broju grešaka dnevno, složenih u redosledu poslova za svaki uređaj. On omogućava da za tren oka napravite pregled dešavanja, i  olakšava da se pošalje informacija koji su poslovi sledeći radi optimalne efikasnosti i produktivnost. 

GRAPHCOM.RS

OPREMA & MATERIJALI ZA DIGITALNU ŠTAMPU
Savska 19, ulaz II
11000 Beograd
Tel: +381 11 3617 977 
Mob:+381 63 8685 742
E-mail: office@graphcom.rs
            office-rs@graphcom.rs
            graphcom.serbia@gmail.com

Headquarters:

GRAPHCOM
DIGITAL PRINTING SOLUTIONS LTD
11, Argostoliou str.,
173 42 Ag. Dimitrios, Athens
T/F: (+30) 210 9823800
E: info@graphcom.gr


Copyright © 2014 GRAPHCOM