Glavne aplikacije
  • Korice knjiga
  • Vizit kartice
  • Kalendari
  • Meniji
  • Foto albumi
  • Razglednice
  • Brošure, fascikle
  • Aplikacije POP/POS
  • Pakovanja

MGI ALPHAJET

100% digitalno, štampa, lak i zlatotisak u jednom prolazu 

Promenljivi podaci, parcijalni lak, zlatotisak, od jednog do nekoliko desetina hiljada tabaka, bez prekida u redu, zahvaljujući svom konceptu Single Pass: omogućava  štampanje, lakiranje i zlatotisak, sve u jednom prolazu.  AlphaJET je integrisana proizvodna linija za štampanje i završnu obradu tabaka B1 (72 x110cm) i B2 (52 x 74cm), debljine od 135g/m2 do 2mm, 100% digitalno. 

Ovo 5.0 rešenje za štampu integriše jedan prolaz:

  • Punu štampu u koloru sa bojam na vodenoj bazi
  • Parcijalno UV lakiranje 100% digitalno, ravan lak ili reljef
  • Zaštitni UV lak
  • Zlatotisak 100% digitalno, ravna ili reljef

AlphaJET se integriše u proizvodni tok štampanja i objedinjuje, u jednoj operaciji, proizvodni ciklus koji je nekada bio izvođen na više različitih mašina, ili je čak bio angažovan uslužno. Ova 5.0 fabrika štampe, eliminiše proces nepotrebnog gubitka vremena. AlphaJet fabrika je razvijana imajući na umu ekološku odgovornost.

Kontrolisan jednostavnim i intuitivnim interfejsom, repliciranim na bilo kom pametnom telefonu ili tabletu, AlphaJet omogućava da se u jednom prolazu realizuju složeni poslovi štampe sa visoko kvalitetnom završnom obradom. Sa jednim podešavanjem omogućava da se dobije tabak spreman za završnu obradu. Zahvaljujući svojoj svestranosti i fleksibilnosti upotrebe, AlphaJET je mašina za različita tržišta kao što su:

  • Komercijalna štampa
  • Štampanje etiketa
  • Pakovanja
  • Uslužno štampanje
  • Izdavaštvo

01 ERP integracija štampanja
     Integracija AlphaJET-a u proizvodni tok štamparske kompanije, preko njenog ERP sistema, preko JDF konekcije, za potpunu fluidnost prenosa fajlova.

02 Kontrolna stanica
    Intuitivna kontrolna stanica, koja omogućava planiranje proizvodnje, pokretanje, praćenje različitih faza – uz pomoć 9 kamera – da izračuna i optimizuje svoj OEE u realnom vremenu, i da u svakom trenutku ima podatke za štampanje svih produkcija, uskladišteno na Cloud-u.

03 Paletni ulagač velikog kapaciteta
   
Zasnovan na ofset tehnologiji i sposoban za prihvat sa 2.400 B1 ili B2 listova težine preko 350g, AlphaJET ulagač je dizajniran da brzo prihvati paletu. Njegov usisni sistem se prilagođava fleksibilnim ili krutim podlogama, debljine od 160g/m2 do 2mm.

04 Mobilne usisne tacne
    11 mobilnih usisnih tacni transportuju B1 ili B2 tabake tokom procesa štampanja/završne obrade. Pokreću ih elektromagnetni linearni motori, ove tacne prate proces sa nivoom preciznosti koji nikada ranije nije postignut u industrijskoj štampi, pošto se tabaci drže čvrsto na ležištima radi savršenog registrovanja.

05 Skener sa veštačkom inteligencijom (AIS)
   
AIS skener vođen veštačkom inteligencijom koji skenira svaki list za štampanje i svaki prostor za premazivanje, za savršenu registraciju četvorobojne štampe, nanošenje parcijalnog UV laka, zaštitnog laka i digitalnog zlatotiska.

06 Visoko kvalitetna ko CMYK ink-jet štampa na vodenoj bazi 
   
MGI ink-jet štampač, sa bojama i glavama na vodenoj (Memjet Duralink Food Compliant). Štampa velikog kvaliteta 1600 x 1600dpi, širokog spektra boja, Fogra sertifikat. Kompatibilnost premazanih papira/nepremazanih papira i mogućnost uklanjanja boje (Ingede 11 standard) na nekim podlogama, obezbeđeni od MGI-a Eko-Premazi i Eko-boje. Automatsko održavanje glava.

07 UV parcijalni eko-lak
 
MGI mašina za inkjet štampanje i UV eko-lak, nude odlično prijanjanje na sve vrste podloga, dok je moguće brisanje boje na određenim podlogama, prema Ingede 11 standardu. MGI UV eko-lak omogućava očekivanje kupaca u pogledu eko-odgovornosti njihove štampe i ambalaže. Automatsko održavanje glava.

08 Ekološki zaštitni lak (OPV)
     MGI-eva inkjet štampa i ekološki zaštitni lak (OPV), koji nude odličnu adheziju, kako u ravnim tako i u reljefnim aplikacijama, sa mogućnosšću uklanjanja boje prema standardu Ingede 11 za uklanjanje boje na određenim podlogama. MGI-jev OPV je ekvivalentan ofset mašinskom laku i može, u zavisnosti od svoje teksture, da ponudi ekološki odgovornu alternativu laminiranju. Automatsko održavanje glava.

09 Digitalni zlatotisak (ekološka folija)
   
Zlatotisak, ravan ili reljefni, eko folije za zaštitu eko-laka. Eko-folija MGI ispunjava standard Ingede 11 za uklanjanje boje na određenim podlogama. Otpad MGI eko-Ffolije se reciklira tako da omogućava ekološki odgovoran zlatotisak.

10 Paletni zlagač velikog kapaciteta
     
Zasnovan na ofset tehnologiji ima sjajnu sposobnost izlaganja na paletu odštampanih i dorađenih tabaka.

11 Predvidljivo održavanje
     Program za predvidljivo održavanje je dostupan u bilo kom trenutku sa Pilota i kontrolne table AlphaJet-a, koji se nalazi na Cloud-u,

12 Daljinsko odobrenje uzorka (proof-a) (opciono)
   
Kupcima je dostupna web aplikacija koja im omogućava da prate i manipulišu daljinski realističnim 3D uzorcima (pakovanjima) u punom PDF formatu, da ih komentarišu, menjaju vrste folije i menjaju debljinu laka, pre odobrenja.

GRAPHCOM.RS

OPREMA & MATERIJALI ZA DIGITALNU ŠTAMPU
Savska 19, ulaz II
11000 Beograd
Tel: +381 11 3617 977 
Mob:+381 63 8685 742
E-mail: office@graphcom.rs
            office-rs@graphcom.rs
            graphcom.serbia@gmail.com

Headquarters:

GRAPHCOM
DIGITAL PRINTING SOLUTIONS LTD
11, Argostoliou str.,
173 42 Ag. Dimitrios, Athens
T/F: (+30) 210 9823800
E: info@graphcom.gr


Copyright © 2014 GRAPHCOM